Højere straf for vold mod fodbolddommere
Mange dommere i sjællandsk fodbold oplever problemer med negativ adfærd eller sprogbrug, og DBU Sjælland skærper nu straffen for forseelser begået mod fodbolddommere.
”Vi vil ikke acceptere, at fodbolddommerne ikke behandles ordentligt. Hvem ville finde sig i at komme ud for at lave et stykke frivilligt arbejde for at hjælpe nogle andre, for at blive mødt af utak, tilråb, nedladende bemærkninger og manglende accept? Det vil næppe være mange”, siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.
Mange sjællandske fodbolddommere oplever problemer med negativ adfærd eller sprogbrug. Det kan være chikanerende tilråb – og i nogle tilfælde decideret vold.
Nu har bestyrelsen i DBU Sjælland besluttet at tydeliggøre og skærpe sanktionsmulighederne, når der begås forseelser mod fodbolddommere.
”For det første gør vi det klart, at vi betragter det som en skærpende omstændighed, hvis der bliver begået en forseelse mod en dommer eller linjedommer. Derfor vil straffen som udgangspunkt være fordoblet i forhold til, hvis overtrædelsen var begået spiller mod spiller”, forklarer Jakob Koed.
For eksempel vil fornærmende eller upassende sprogbrug give spilleren en karantæne på 4 spilledage, hvis det begås mod en dommer. Og racistiske, homofobiske eller sexistiske ytringer giver en karantæne på 8 spilledage.
”For det andet skærper vi nu straffen for vold mod dommere. Det vil udløse en karantæne, der som udgangspunkt er på 6 måneder”, fortsætter Jakob Koed.
Vold mod dommeren er en forsætlig fysisk berøring som for eksempel slag, spark, spyt eller skub.
Desuden vil fornærmende eller nedsættende udtalelser om dommeren på sociale medier, internettet eller til pressen kunne udløse en karantæne til den pågældende spiller eller træner samt en bøde til klubben.
Med de skærpede sanktionsmuligheder håber DBU Sjælland, at færre dommere vil opleve tilråb, vold eller andre ubehageligheder, når de er ude for at dømme fodboldkampe.