Roskilde Kommune, DBU og DBU Sjælland forlænger velfærdsalliance
Roskilde Kommune, DBU og DBU Sjælland forlænger velfærdsalliancen til 2024. Samarbejdet indeholder initiativer indenfor beskæftigelse, sundhed og klubudvikling med fokus på social inklusion.
2 timer om ugen, hvor man løber efter en bold, hygger sig og har det sjovt med andre. Det er hvad der skal til, for at nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdomme med hele 40-50 procent. En halv million danskere rammes årligt af hjerte-kar-sygdomme. Derfor er borgernes sundhed et vigtigt punkt i velfærdsalliancen Roskilde Kommune, DBU og DBU Sjælland, der netop er blevet forlænget, og nu løber indtil 2024.
”Velfærdsalliancen handler om, at samfundets og den enkeltes udbytte af fodboldspillet er større end blot spillet selv. Jeg vil gerne give et kæmpe tak til klubberne, fordi de stiller op med frivillig arbejdskraft og hjælper vores borgere ind i fællesskaber – og forhåbentlig ud på arbejdsmarkedet”, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune.
Flere unge i job
Udover borgernes sundhed bliver der også lagt vægt på de unges beskæftigelse.
Forløbet ’Fodbold for Fremtiden’ er et samarbejde mellem den lokale fodboldklub, DBU Bredde og kommunen. Det skal give unge i alderen 18-29 år troen på egne evner og styrkes deres sociale færdigheder gennem fodbolden.
Det skal i sidste ende munde ud i, at de unge kommer ud af offentlig forsørgelse. I forbindelse med et tidligere forløb i Haderslev Kommune kom 17 ud af 26 unge ud af offentlig forsørgelse og over i uddannelse eller job.
”Vores erfaringer viser, at fodboldens fællesskab kombineret med støtte fra kommunen kan være med til at hjælpe unge, der har brug for ekstra støtte, godt videre i livet. Vi er derfor glade for, at vi med forlængelsen af velfærdsalliancen fortsat kan udnytte kompetencer på tværs til at hjælpe flere mennesker til uddannelse og beskæftigelse. Det er sundt at spille fodbold. Derfor understøtter velfærdsalliancen også andre gode indsatser som fx fodbold for hjertet med videre,” siger DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen.
Uddannelse af frivillige
Også DBU Sjællands formand, Jakob Koed, er positiv overfor de mange tiltag:
”Fodboldklubberne har en naturlig rolle som det sociale samlingspunkt i byer og landsbysamfund. Derfor glæder det os, at vi nu kan styrke og udbygge den position gennem initiativer som ’Fodbold for Hjertet’, som forebygger hjerte- og livsstilssygdomme, ’Skills Camp’ der uddanner frivillige rollemodeller i de sociale boligområder og meget mere, for på den måde udbrede ”En del af noget større” til de lokale klubber”, siger Jakob Koed.
Der skal i forbindelsen med aftalen afholdes minimum en ungdomslandskamp i kommunen i løbet af aftalens periode.