Drømmer I om nye faciliteter i jeres lokalområde?
DIF efterlyser lokale idrætsdrømme. På en online platform med et interaktivt danmarkskort kan alle nu give deres bud på nye lokale idrætsfaciliteter og deres placering. Målet er at inspirere og skabe dialog om nye idrætsinvesteringer i kommunerne op til kommunalvalget 2021.
Der er uden tvivl masser af bud og reelle behov for nye idrætsfaciliteter i kommunerne, og det er også vigtigt med gode lokale faciliteter - men ofte sker der ikke rigtig noget. Måske fordi noget andet har højere prioritet. Måske fordi anlægsloftet gør det umuligt at indfri ønskerne om byggeri af nye idrætsfaciliteter. Eller måske fordi ønskerne ikke når hele vejen ud til de politikere og embedsmænd i kommunerne, der skal give grønt lys til byggerierne. Det kunne jo for eksempel være en ny fodboldbane.
Netop derfor har Danmarks Idrætsforbund (DIF) i dag lanceret en ny online platform med et interaktivt danmarkskort på adressen danmarkmangler.dif.dk/Indsend-forslag. Her kan alle foreninger, medlemmer og selvorganiserede idrætselskere vise, hvor Danmark mangler idrætsfaciliteter. Og det er ganske simpelt – man klikker på danmarkskortet på det relevante sted og skriver ganske kort, hvad det er, der mangler.
Bidrag til lokal viden og dialog
Men med ’Danmark Mangler’, som initiativet hedder, er der mulighed for at komme til orde på en nem og tilgængelig måde.
Håbet er, at mange vil bidrage med forslag, så alle kommuner får en række spændende forslag at arbejde videre med. På den anden side af kommunalvalget vil DIF sende de indkomne forslag til kommunerne med kontaktoplysninger på dem, der har stillet forslagene. Ligesom DIF vil inspirere til, hvordan kommunerne kan arbejde videre med forslagene.
Inspireret af Aarhus
Ideen til ’Danmark mangler’ kommer fra Aarhus Kommune, som i 2019 gennemførte et lignende initiativ. Her fik man over 800 forslag til konkrete faciliteter, som kommunen fortsat arbejder på at gennemgå og undersøge.
”Jeg vidste godt, at vi har et kæmpe behov for faciliteter, men jeg blev fuldstændig blæst omkuld af de mange forslag. Fra dag ét væltede det ind med konkrete faciliteter, som mangler. Det viser, at der er nogle engagerede ildsjæle, som virkelig brænder for at komme i gang med at skabe fællesskaber for andre, og at der er et enormt behov. Jeg tror, at mange af mine politiske kollegaer godt vidste, at der manglede faciliteter, men nu blev det pludselig meget tydeligt, at der mangler faciliteter overalt i kommunen, og at der er tale om en bred vifte af faciliteter”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.