Jysk klub har fundet opskriften
Pigeraket, Klubrådgiver og masser af engagement, sådan lyder noget af opskriften på hvordan den jyske klub, Gauerslund IF, har fået en tilgang på mere end 50 fodboldpiger på bare et enkelt år
Sanne Andersen spiller oldgirls i den lille klub, Gauerslund IF, der ligger nær Vejle. Hun tænkte sidste år, at det var ærgerligt, at der var alt for få piger, som løb rundt med fodboldstøvler på klubbens anlæg.
Så det satte hun sig for at gøre noget ved.
Nu et år efter har klubben tre hold i de yngste årgange, og ikke færre end 52 nye spillere er kommet til i løbet af 2017.
- Vi startede med DBU’s Pigeraket i maj, hvor der kom 55 nye piger, lyder det stolt fra Sanne Andersen, der tilføjer, at pigerne ikke kom af sig selv:
- Vi har annonceret en del for projektet fx med plakatophæng på skoler, SFO’er og svømmehal, uddeling af sedler og postkort – og så invitationer på lokale Facebook-grupper, siger Sanne Andersen.
Over 50 spillere til hver træning
Allerede inden pigeraketten lettede over klubbens baner, havde Sanne Andersen allieret sig med en Klubrådgiver fra DBU Jylland, Karina Kallehauge. Sammen skræddersyede de et klubudviklingsforløb for Gauerslund IF, hvor fokus var på rekruttering af piger.
Forløbet bestod af at få afviklet fem ugentlige træningspas, samt Pigeraketten, foruden selvfølgelig en masse reklame for klubbens tilbud og . Den strukturerede og målrettede indsats gav straks i foråret udslag i en masse nye spillere i alderen 5-9 år.
- Vi har været over 50 spillere til hver uges træning, så der har været nok at se til, siger Sanne Andersen, men tilføjer dog:
- Jeg har skrevet en påmindelse på de relevante Facebook-grupper hver mandag aften. Den ene mandag aften var jeg optaget af selv at spille et stævne, så der fik jeg ikke skrevet en reminder, og så kom der kun omkring 40 spillere. Så det er vigtigt hele tiden at minde folk om, at de skal dukke op, lyder det videre.
Forældrene har taget over
Med så mange nye spillere, skal der også findes en stribe nye frivillige til at sørge for ordentlige forhold til pigerne. Derfor er forældrene stille og roligt blevet kørt ind i de forskellige roller, så de i dag selv står for alt det praktiske, fx som trænere og assistenter.
- Helt konkret afholdt vi et forældremøde, mens et par ældre pigespillere stod for træningen. Her forklarede vi dem nødvendigheden af, at de skal påtage sig nogle roller. Så nu kører de det selv, mens jeg mere er et bindeled til klubben, forklarer Sanne Andersen.
Selve træningspassene kræver ikke de store trænerkompetencer. Det er blot leg med bold.
Det helt rigtige forløb
Sanne Andersen er glad og stolt over, at klubben i dag har et stykke over 100 pige- og kvindemedlemmer. Siden den store succes med de alleryngste piger er også et U14-hold kommet til.
Hele setuppet med DBU’s Pigeraket og Klubrådgiver har ifølge Sanne Andersen været en god katalysator for at få tingene løbet i gang.
- Det har været rigtig godt og den helt rigtige måde at gøre det på. Pengene til klubrådgiveren har været givet godt ud. Karina var enormt synlig og god at have som rådgiver. Det vil jeg klart anbefale andre at benytte sig af, slutter Sanne Andersen.
Få fart på pigeafdelingen - book pigeraketten nu
Kontakt Louise Poulsen på lopo@dbusjaelland,dk eller på tlf. 4634 0771
Kom godt igang, kontakt en klubrådgiver allerede idag