Flere redskaber til DBU Sjællands disciplinære system

Er der behov for fotodokumentation, en simplificering af reglerne eller noget helt tredje for at forbedre DBU Sjællands disciplinæres system? Dette blev debatteret af 37 klubledere 3. november i Roskilde.



Finn Moseholm, formand for DBU Sjællands Disciplinærinstans, holder oplæg. 



Skal spillerfoto, holdfoto eller en simplificering af reglerne gøre DBU Sjællands Disciplinære system bedre? I går aftes afviklede DBU Sjælland debatmøde om det disciplinære system i Roskilde hallerne og de 37 fremmødte klubledere havde adskillige spændende forslag. 

Aftenen blev indledt af DBU Sjællands formand Ole Jacobsen, som glædede sig over de mange fremmødte klubledere og så frem til god og saglig debat, som kunne udvikle arbejdsprocesserne. Der var to indlægsholdere på programmet, som med hver sin indsigt kunne kaste lys over eksisterende viden og information om DBU Sjællands disciplinære system.

Kenneth Friis Nielsen fra administrationen præsenterede blandt andet fakta på antal af sager og forklarede, hvordan de arbejder med sagsbehandling. Med dette afsæt overtog formanden for DBU Sjællands Disciplinærinstans, Finn Moseholm, scenen og startede sit oplæg, om hvordan instansen afgør sagerne og vurdere beviserne ved et sigende eksempel:

”Giv mig et bud på, hvor håndtaget sidder på denne kande vand”, sagde Finn Moseholm og fik to forskellige forklaringer fra to forskellige klubfolk. Eksemplet skulle naturligvis vise, at der altid vil være forskellige syn på den samme sag afhængigt af synsvinklen. 



Debatten fortsatte under frokosten her får Morten W. Larsen fra Taarbæk IF og Ian Pedersen fra Køge BK sig en snak med DBU Sjællands formand Ole Jacobsen (forrest med ryggen til).  

Derudover pointerede Finn Moseholm, at alle klubber bør arbejde med kvalitetssikring af protester:

”Udpeg en person i klubben, som har øje for en god protest og herfor kan kvalitetssikre den inden, I sender den ind til os” Det vil lette alles arbejde og samtidig give anledning til, at klubben selv kan tage forbehold og/eller arbejde med interne politikker om for eksempel god opførsel på og udenfor banen. 

Bestyrelsen arbejder videre med forslag
Herefter blev workshoppen igangsat med hovedspørgsmålet: 

 ”Hvordan kan vi gøre arbejdsgangen bedre indenfor: lovlige spillere, voldsager og afbrudte kampe?” Klublederne diskuterede livligt de underliggende spørgsmål, som lød på ”hvordan skal vi forholde os til brugen af ulovlige spillere, hvilke beviser skal inddrages i afgørelser i voldsager, og hvordan skal vi forholde os til, at vores klub er skyld i afbrudt kamp?”

Ole Jacobsen rundede aftenen af med at opsummere gruppernes fremlæggelser ned til 4 centrale områder: Spillerpas, strammere holdkortfunktioner, forskellige (alternative) straframmer og lempelse af regler i lavere rækker. DBU Sjællands bestyrelse vil på kommende bestyrelsesmøde arbejde videre med tendenserne fra debatmødet. 

Se dias fra debatmødet

Log ind